Krissuka elu blogi

Eestimaine kasemahl ehk BirchLagoon!

HEI!

Täna räägin teile BirchLagoonist ehk ettevõttest, kes loob imehäid Eestimaiseid kergelt hapendatud kasemahlasid! (Hetkel on joogid ilma mullita, varsti saadaval ka mulliga!)

BirchLagoon – „Kasemahla kogusid ja tarbisid juba meie esivanemad nii oleme meie seda traditsiooni jätkanud. Hapendatud kasemahl oli hea janukustutaja heinategemise ajal ning mida joodi kuni jõuludeni. Meie oleme oma tehnoloogiaga kasemahla säilivust ja häid omadusi suutnud säilitada üle kahe aasta.

Mahlad valmivad meie enda käe läbi, alates metsast mahla hankimisega, kuni toote turustamiseni. “

Tegu on ökotoodetega ning BirchLagoon on omastanud juba 4 olulist sertifikaati ja juba on tuldud turule 6 erineva kasemahla sordiga.

Jookide kvaliteedi kinnituseks on kõik nende tegevused ning komponendid sertifitseeritud ja kontrollitud Põllumajandusametis ning Veterinaar- ja toidulaboris. Kõik tooted on 100% Eesti päritolu ega sisalda säilitusaineid.

NB! Joogid ei sisalda rasvu!                                             

Nende puhul oli minul lemmikut välja tuua raske kui mitte võimatu, kuna kõik on tõesti väga maitsvad ja kuuma ilma puhul väga jahutavad. Seltskonnas, kus neid esmakordselt proovisin oli 5 inimest ja kõik leidsid sealt omale sobivad maitsed.

Jookidest:

NB! pole välja toodud lemmikjärjestuses!

Kasesõstar, mullita – Armastad mustsõstraid? Siis on see jook just sinule mõeldud!

Kasemahl kanepi ja ingveriga, mullita – Ingveri maitse on üpris ergutav! Looduslik kanep lisab rahustava ja lõõgastava tunde.

Kasemünt, mullita – See imehea värske mündi maitse! PS! Sobib hästi ka tooniku asemele või mohjito tegemisel 😉

Kasemahl, originaal – Kas on kedagi veel, kes ei tea, kuidas kasemahl maitseb(väga hästi!)? Esmalt proovi kindlasti originaal kasemahl ära!

Kasemahl võilillemeega, mullita – Võilillemesi annab hapukale kasemahlale juurde mõnusa võilillenektari ja mee magusa maitse.

Kasemahl tatraõiega – Pisut pärnaõie mekiga, maitselt mahe nagu kõik ülejäänud maitsed.

Lühidalt: Kuidas käib kasemahla hankimine?

Mahla hangitakse oma kaasikust, mis asub natuura-alal Otepää looduspargis. Mahla kogutakse voolikute süsteemi abil, st. et puu külge kinnitatakse voolikud ning mida mööda suunatakse mahl suurtesse kogumisanumatesse. Seejärel transporditakse mahl jahedasse hoiuruumi, kus toimub mahla hapendamine.

Koos BirchLagooniga loosime 3 inimesele välja nö. 6 packid 😉 !!

Loosis osalemiseks pane like lehel https://www.facebook.com/BirchLagoon/  ning kirjuta antud postituse alla „Kasemahl“. NB! Kõik info nende tegemiste kohta on kirjas samal lehel!

Võitjad teeme teatavaks 31.07.2018!

Kohad, kus saate BirchLagooni ise osta(täpsema info saamiseks, aitab sind Google):

Väikese vihjena saan teile öelda veel, et BirchLagoon ei väsi üllatamast 😉

xoxo

Kristiina

Exit mobile version