Krissuka elu blogi

Liiga palju kohustusi..

Foto: Rein Leib

Olen kirjutanud palju erinevatest elulistest teemadest, küll pohhuismi väest (PS! kui Sa lülitad harva selle ” pohhuismi nupu ” sisse, on tulemused kiired kaduma), inimestest, erinevatest situatsioonidest ..janiiedasi.

Olete ehk ka märganud, et mu postituste sagedus on muutunud. Tunduks justkui kirjutan üht, aga teen teist. Hetkel nii just ongi. Minu probleem (kas ka mõne Teie?) on endiselt selles, et suudan võtta enda kanda nii palju kohustusi, mis tegelikult üldse pole minu kohustusedki. Aga mind on nii õpetatud. Alati abivalmis olema, aitama.. TEISI.

Olin taas võtnud hiljaaegu suure KOHUSTUSE enda kanda.. nimelt oli see mu ema juubel. Erinevad nõud, toolikatted, laudlinad jne jne jne. Tal polnud võimalik seekord “cateringi” teenust kasutada ja ma mõtlesin, et mis seal ikka nii rasket saab olla. Oli ikka küll raske. Pidu oli tore. Ise poolenisti “cateringi” teenust pakkuda, mitte nii tore.

Iga selline olukord.. paneb mind aina uuesti mõtlema, MILLE KURADI PÄRAST SA PEAD KÕIGILE ALATI HEA OLEMA?

KUNA SA SELLE ÜKSKORD OMETI LÕPETAD?

STRESS.

Stressi korral häirub hormonaalne tasakaal ning vallanduvad stressihormoonid (nt kortisool), mis avaldavad negatiivset mõju kõigile elundkondadele. /https://et.wikipedia.org/wiki/Stress/ 

Stressitekitajatega kokku puutunud kehad toodavad rohkem insuliini, mis soodustab rasvade ladestumist. See tähendab, et inimese kaal võib muutuda, mitte nii positiivses suunas..

Toitud tervislikult, teed trenni, aga kaal ei lange või tõuseb stressi tõttu.

Reegel : ÄRA ELA NII, ET SA PEAD KELLEGILE KOGUAEG MIDAGI TÕESTAMA, KELLEGILE “MEELEJÄRGI” OLEMA – KES SINU “MEELEJÄRGI” ELAB? Just nii, enamasti mitte keegi.

Ei, ma pole nii isekas, et nüüd oma lähedased ära unustan. Vähem pinget kõigi ja kõige suhtes.. Sellest peaks piisama.


Kõik kes Te kirjutate postituse alla, mis on Teie arust suurimad stressi tekkepõhjused, olgu selleks siis suhted, töö vm LOOSIN MA VÄLJA HOTELLIVEEBI 50-EUROSE KINKEKAARDI! (loos läheb lukku 27.10.2018)

xoxo

Kristiina

 

Exit mobile version